Είστε εδώ

5 στόχοι για την ασφάλειά σας την καινούρια χρονιά

 

Με το 2018 να έχει μόλις ξεκινήσει, οι περισσότεροι από εμάς βάζουν τους στόχους τους για την καινούρια χρονιά. Πολλοί, όμως, ξεχνάνε να βάλουν στόχους που έχουν να κάνουν με τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής, ειδικά όταν τα πράγματα (ευτυχώς) πηγαίνουν καλά. Αυτή τη φορά, σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε στη λίστα σας μερικές αποφάσεις που θα σας βοηθήσουν να είστε πάντα καλυμμένοι σε θέματα ασφάλειας, χωρίς να επενδύσετε τεράστια ποσά ή πολύ χρόνο για να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις για σας.

Κάντε μια αναλυτική καταγραφή των αντικειμένων αξίας που έχετε στο σπίτι σας (ή επικαιροποιήστε τη λίστα που είχατε φτιάξει παλιότερα) προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ασφαλιστήριο του σπιτιού σας σάς καλύπτει για όλα, αλλά και για να είστε σίγουροι ότι δε θα ξεχάσετε να αναφέρετε κάποια απώλεια σε περίπτωση κλοπής ή ζημιάς στην περιουσία σας. Μπορείτε να φωτογραφίσετε τα υπάρχοντά σας και να γράψετε σύντομες περιγραφές για το καθένα –μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε και τα πολύτιμα (συναισθηματικά ή υλικά) δώρα που πήρατε για τις γιορτές!

Μελετήστε τα ασφαλιστήριά σας. Μπορείτε να απαριθμήσετε τις καλύψεις και τις εξαιρέσεις που περιλαμβάνει το κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας –είτε πρόκειται για ασφαλιστήριο ζωής, υγείας, πυρός κ.λπ.; Μπορεί να έχετε ξεχάσει τι ακριβώς αναφέρεται στους όρους τους ή να μην έχετε παρακολουθήσει τυχόν τροποποιήσεις στους κανονισμούς των εταιρειών τα τελευταία χρόνια, οπότε κινδυνεύετε να βρεθείτε προ εκπλήξεων σε περίπτωση που χρειαστεί να υποβάλετε κάποιο αίτημα στην ασφαλιστική σας. Οι γιορτές είναι μια καλή στιγμή να μελετήσετε τα έγγραφα που έχετε στη διάθεσή σας, έτσι ώστε να μπορείτε να θέσετε τυχόν ερωτήματα στον ασφαλιστή σας με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς. 

Καταγράψτε τυχόν αλλαγές στη ζωή σας το τελευταίο διάστημα.Αλλάξατε αυτοκίνητο; Αποκτήσατε νέο μέλος στην οικογένεια; Υπήρξε οποιαδήποτε μεταβολή στην περιουσιακή σας κατάσταση; Οποιαδήποτε νέα κατάσταση μπορεί να απαιτεί αλλαγές στα ασφαλιστικά σας πακέτα, γι’ αυτό μην παραλείψετε να την αναφέρετε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο, ο οποίος μπορεί να σας κατευθύνει στις ιδανικές λύσεις για τη φάση ζωής στην οποία βρίσκεστε. Αν αποκτήσατε ποδήλατο, κάποιο κατοικίδιο ή προσλάβατε κάποιον εργαζόμενο για το χώρο του σπιτιού σας, καλό θα ήταν να ενημερωθείτε και για τα ασφαλιστικά προγράμματα αστικής ευθύνης, που σας καλύπτουν σε περίπτωση που, άθελά σας, προκαλέσετε οποιαδήποτε βλάβη σε κάποιον τρίτο. 

Ενημερώστε τους οικείους σας. Γνωρίζουν οι δικοί σας για τυχόν συμβόλαια ζωής που αποζημιώνουν εσάς και την οικογένειά σας σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου; Μπορεί να μην είναι το πιο ευχάριστο θέμα συζήτησης για το τραπέζι των Χριστουγέννων, όμως είναι σημαντικό οι πιο στενοί σας συγγενείς να ξέρουν ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα ασφάλειας, καθώς και το με ποια εταιρεία έχετε συνεργαστεί με αυτό. Έτσι δε θα υπάρχει φόβος να χάσουν την αποζημίωση που δικαιούνται σε περίπτωση που, κάποια στιγμή, κάτι πάει στραβά.

Γίνετε πιο προσεκτικοί. Αν θέλετε να μειώσετε δραστικά τους κινδύνους για το σπίτι και το αυτοκίνητό σας, δύο απλές αποφάσεις αρκούν: σταματήστε να αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στο εσωτερικό του και φροντίστε να μην αφήνετε ποτέ το φαγητό να μαγειρεύεται χωρίς την επίβλεψή σας στην κουζίνα. Πολλές κλοπές αυτοκινήτων και οι περισσότερες οικιακές πυρκαγιές οφείλονται στους στις δύο αυτές παραβλέψεις αντίστοιχα, καλό θα ήταν, λοιπόν, να πάρετε τα μέτρα σας από τώρα.

 

Σχετικά Προϊόντα

Ασφάλειες Ζωής και Υγείας

Σκοπός μας  να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση κάθε πελάτη μας στην ιδιωτική υγεία σε συνεργασία με τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς ασφαλιστικές εταιρείες και με τα κατάλληλα ασφαλιστικά προϊόντα .

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε παρεχόμενες καλύψεις ενός προγράμματος ζωής:

Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Είναι ένα βασικό γεγονός της επιχειρηματικής δραστηριότητας: όσο βασίζεστε στην ασφάλιση αστικής ιδιοκτησίας για να είστε εκεί σε περίπτωση καταστροφικής ζημιάς στις εγκαταστάσεις σας, πρέπει επίσης να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από πιθανές καταστροφικές αγωγές που μπορεί να προκύψουν ως αποτέλεσμα ατυχημάτων ή αμέλεια.

Επικοινωνία